Bureaustoel die ergonomisch verantwoord is? Zo vind je ‘m

Zit je vaak langdurig achter je bureau voor je werk of om te studeren? Dan is het hebben van een bureaustoel die ergonomisch aan alle eisen voldoet een absolute must. Een goede bureaustoel kan namelijk veel lichamelijke klachten en rugpijn voorkomen. Maar waar dien je op te letten bij de aankoop van een bureaustoel? In deze blog geven wij jou vijf tips voor het kiezen van een ergonomische bureaustoel die bijdraagt aan een goede gezondheid.

Verstelbare zithoogte

Een goede bureaustoel moet altijd in hoogte verstelbaar zijn. Wanneer je goed zit, heb je je benen in een hoek van 90 graden en staan je voeten plat op de grond. Met een verstelbare zithoogte kun je de stoel eenvoudig aanpassen aan jouw lengte en dus aanpassen aan een goede hoogte. Bij sommige bureaustoelen is het zelfs mogelijk om de zitdiepte, armsteunen en rugleuning aan te passen. Kies dus voor een stoel die je volledig kunt afstellen.

Beweging

Wanneer je achter je bureau zit, is het belangrijk om regelmatig van houding te veranderen. Beweging is goed voor de doorbloeding van je lichaam en rug. Met een goede bureaustoel kun je in beweging blijven door bijvoorbeeld te kiezen voor een stoel met een wiebelmechanisme. Dit mechanisme stimuleert het bewegen van jouw lichaam terwijl je zit.

Lumbale steun

Een goede bureaustoel heeft een lumbale steun die de natuurlijke kromming van jouw rug ondersteunt. Deze steun biedt ondersteuning aan de onderrug en vermindert daarmee rugpijn. Sommige ergonomische bureaustoelen hebben zelfs een verstelbare lumbale steun die je eenvoudig kunt aanpassen aan jouw lichaamsvorm en om jouw rug optimaal te ondersteunen.

Ademend materiaal

Wanneer je lange tijd achter je bureau zit, is het belangrijk dat de bureaustoel ademend materiaal heeft. Kies daarom voor een stoel met een luchtdoorlatende rugleuning en een zitting van ademend materiaal. Hierdoor blijf je op warme dagen koel en voorkom je dat je gaat zweten.

Juiste prijs-kwaliteit verhouding

Ergonomische bureaustoelen zijn er in alle soorten en maten en voor elke prijsklasse. Bedenk wel dat geld besparen op een bureaustoel op de lange termijn duur kan uitpakken als je rugpijn krijgt van een slechte zithouding. Investeer daarom in een ergonomische bureaustoel die jouw rug goed ondersteunt en past bij jouw werkomgeving. Een goede bureaustoel verhoogt jouw werkplezier en verbetert de productiviteit.

Samenvatting 

Met deze vijf tips voor het kiezen van een ergonomische bureaustoel blijf je fit en voorkom je lichamelijke klachten en rugpijn. Het kiezen van een goede bureaustoel kan een uitdaging zijn, maar door deze aanwijzingen in acht te nemen, kun je een goede stoel vinden. Investeer in jouw gezondheid en werkplezier door een bureaustoel te kiezen die past bij jouw werkomgeving en lichaam.