Praktisch advies voor als je finance traineeship zoekt

Heb jij je studie onlangs afgerond? Gefeliciteerd! Of ga je binnenkort afstuderen. Ook dan ben je waarschijnlijk bezig met de vraag wat je wilt gaan doen. Zoals de meeste net afgestudeerden ben je in elk geval op zoek naar een traineeship – zoveel weet je. Specifiek ben je op zoek naar een finance traineeship zodat je je vaardigheden en carrière kunt ontwikkelen. Maar waar dien je op te letten bij het zoeken naar zo’n traineeship? Hier zijn vijf tips om je te helpen bij je zoektocht.

Weet wat je zoekt

Voordat je solliciteert, is het belangrijk om te weten wat je zoekt in een finance traineeship. Welke industrie trekt je aan? Waar ligt je passie? Welke vaardigheden wil je ontwikkelen? Door deze vragen te beantwoorden, weet je waar je op dient te letten bij het zoeken naar het juiste traineeship.

Onderzoek de organisatie

Wanneer je een vacature voor een finance traineeship ziet, onderzoek dan de organisatie. Bekijk hun missie en visie, hun waarden en het soort werk dat ze doen. Is het een bedrijf waar je jezelf kunt zien werken op de lange termijn? Kijk ook naar de bedrijfscultuur en lees over de ervaringen van eerdere werknemers door middel van glazen deur en andere recensieplatforms.

Wees voorbereid

Een voortreffelijke sollicitatiebrief en cv zijn cruciaal bij het solliciteren voor een finance traineeship. Zorg ervoor dat je cv is aangepast aan de functie en dat je brief de aandacht van de recruiter trekt. Wees voorbereid op mogelijke interviewvragen en oefen je antwoorden. Verdiep je in het bedrijf en de branche om zo je kansen te vergroten.

Toon initiatief

Tijdens je traineeship zul je een verscheidenheid aan taken en verantwoordelijkheden hebben, waaronder het oplossen van problemen en het vinden van nieuwe oplossingen. Laat tijdens het sollicitatiegesprek zien dat je een zelfstarter bent die niet bang is om initiatief te nemen. Je kunt dit ook illustreren door eigen projecten of werkervaringen te delen waaruit blijkt dat jij dit al eerder hebt gedaan.

Wees flexibel

Als trainee dien je flexibel te zijn en bereid te zijn om nieuwe dingen te leren. Of het nu gaat om nieuwe vaardigheden, nieuwe systemen of nieuwe benaderingen, het is belangrijk dat je open staat voor verandering. Toon tijdens het sollicitatieproces dat je niet alleen flexibel bent, maar ook kunt omgaan met veranderingen door bijvoorbeeld ervaringen te delen waarbij deze flexibiliteit vereist was.

Samenvatting 

Zoals je kunt zien, zijn er tal van dingen waar je op dient te letten bij het zoeken naar een finance traineeship. Blijf geduldig en geef niet op als je niet meteen succes hebt, het zoeken naar werk kan soms frustrerend zijn. Maar als je deze vijf tips in gedachten houdt, zul je uiteindelijk het traineeship vinden dat bij je past. En vergeet niet om te genieten van het proces, want dit is het begin van je carrière en de start van veel spannende avonturen. 

Bron: Staan